TRABZON E TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
PSİKO SOSYAL SERVİSİ

PSİKO-SOSYAL YARDIM SERVİSİ

   

   Ceza infaz kurumumuzda psiko-sosyal yardım servisi çalışmaları "Standartlar Sistemi" çerçevesinde oluşturulan  "İyileştirme Haritası" kapsamında yürütülmektedir. Bireylerin kendileri ve yaşadıkları sosyal çevreleri ile ilgili psiko-sosyal özelliklerini içeren çalışmalar psiko-sosyal servis uzmanları tarafından yapılmaktadır. Psiko-sosyal yardım servisinde psikolog, sosyal çalışmacı ile infaz ve koruma memurları görev yapmaktadır. Psiko-sosyal servis uzmanları planlama, yürütme, izleme ve değerlendirme çalışmalarını mesleki bilgi ve uzmanlık alanı çerçevesinde yürütür. Mesleki yöntem ile inceleme, problem çözme, gözlem, görüşme, psikolojik testler gibi teknikleri çalışmalar sırasında kullanır.

         Bireysel çalışmaların amacı; kendisiyle, birbiriyle ve bulundukları çevredeki koşullarla ilişkilerinde güçlüğü olan kişilerin psikolojik ve sosyal fonksiyonlarını desteklemektir.

     Grup çalışmalarının amacı; 10-15 kişilik gruplar halinde bireyde ve çevrede arzulanan değişimleri yaparak bireyin gereksinimlerinin karşılanması ve sorunlarının çözülmesine yardım etmektir. Hükümlü tutuklulara yönelik olarak geliştirilen, psiko sosyal serviste görevli uygulayıcı eğitimini alan kişiler tarafından uygulanan davranış programları Önce Düşün Programı, Öfke Kontrolü Programı, Salıverilme Öncesi Mahkum Gelişimi Programı, Sigara Alkol ve Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Programı, 0-18 Yaş Aile Eğitimi Programı ve Ardıç Projesi Psiko-Sosyal Destek Programlarıdır.

Hükümlü ve Tutukluya Yönelik Hizmetler

Kuruma Girişteki Hizmetler

Kurum Sürecindeki Hizmetler

Salıverilmeye Hazırlık ve Salıverilme Sonrası Hizmetler

Personele Yönelik Hizmetler

     Kurum personelinin sorunlarının tespiti ve çözümü için gerekli gördüğü durumlarda bireysel ya da aile  görüşmeleri yapar, grup çalışmaları düzenler.

 

İdari Görev, Yetki ve Sorumluluklar

Diğer Mesleki Çalışmalar